Foto del investigador

UNIVERSIDAD AUTÓNOMA DE SINALOA

FACULTAD DE CIENCIAS QUÍMICO BIOLÓGICAS

Experiencia Profesional

Universidad Autónoma de Sinaloa

Profesor Investigador de Tiempo Completo


Formación Académica

Licenciatura

Ingeniería Bioquímica

Instituto Tecnológico de Culiacán

Maestría

Maestría en Ciencia y Tecnología de Alimentos

Universidad Autónoma de Sinaloa

Doctorado

Doctorado en ciencias en Biotecnología de Alimentos

Universidad Autónoma de Sinaloa


Janitzio Xiomara Korina Perales Sánchez

DOCTORADO EN CIENCIAS EN BIOTECNOLOGÍA DE ALIMENTOS

  • Área de conocimiento: Biotecnología y Ciencias Agronómicas
  • Grado: Doctorado
  • Institución: Universidad Autónoma de Sinaloa
  • Correo: janitzio.perales@uas.edu.mx

Producción Científica y Artículos de Divulgación

Second-generation snacks with high nutritional and antioxidant value produced by an optimized extrusion process from corn/common bean flours mixtures

Coautor

14-02-2020

Alimento funcional para adultos mayores producido por extrusión a partir de granos integrales de maíz/frijol común

Autor

10-11-2021

Nutritional, antioxidant and phytochemical characterization of healthy ready-to-eat expanded snack produced from maize/common bean mixture by extrusion

Coautor

05-02-2021

Effect of the extruded amaranth flour addition on the nutritional, nutraceutical and sensory quality of tortillas produced from extruded creole blue maize flour

Coautor

19-04-2021

TORTILLAS MADE WITH EXTRUDED FLOURS OF BLUE MAIZE AND CHÍA SEEDS AS AN NUTRITIOUS AND NUTRACEUTICAL FOOD OPTION

Coautor

14-09-2021

Effect of germination and UV-B elicitation on chemical compositions, antioxidant activities, and phytochemical contents of underutilised Mexican blue maize seeds

Coautor

08-06-2022

Preparation of surfactant-free emulsions using amaranth starch modified by reactive extrusion

Coautor

10-02-2021

Improvement of nutritional and nutraceutical value of nixtamalized maize tortillas by addition of extruded chia flour

Coautor

13-03-2019

FUNCTIONAL BEVERAGES ELABORATED FROM AMARANTH AND CHIA FLOURS PROCESSED BY GERMINATION AND EXTRUSION

Autor

21-03-2018

Increasing the Antioxidant Activity, Total Phenolic and Flavonoid Contents by Optimizing the Germination Conditions of Amaranth Seeds

Autor

24-06-2014


Registrate para acceder a más contenido

Crear cuenta